Om Carina

Välkommen till min sida!

Det är jag som är Carina och driver Carinas massage sedan hösten 2022. I grunden är jag utbildad specialistundersköterska och har mer än 20 års arbetserfarenhet inom yrket. Sedan länge har jag haft en stark känsla av att vilja utveckla mig mer inom hälsa och friskvård och jag är så tacksam över att få göra detta nu. Jag brinner för hälsa och välmående, att få hjälpa människor till en bättre  och hållbar hälsa genom ett intuitivt holistiskt synsätt.

 Jag är en nörd när det kommer till kunskap, älskar att lära mig nya saker och ständigt utvecklas.

Utbildningar & kurser

  • Diplomerad medicinsk massageterapeut / Certifierad massör
  • Diplomerad lymfmassör
  • Certifierad lymf- & klimakteriecoach
  • Diplomerad Reikihealer
  • Filosofie Kandidatexamen i Landskapsvetenskap med kunskaper kring friluftsliv, utomhuspedagogik, landskapets och naturens påverkan på människan historiskt och nutid
  • Kreativa skogsbad
  • Specialistundersköterska inom palliativ vård med mer än 20 års yrkeserfarenhet  inom palliativ vård, somatisk vård- kortidsvård, rehabilitering, demensvård, geriatrisk vård.

Pågående utbildningar:

  • Lic. Kostrådgivare via The Academy AB
  • Cert. Intuitiv Livscoach via Hitta din inre kraft Akademi AB


Under en period i livet blev jag sjuk i s.k utmattninssyndrom. På grund av trauman, psykisk ohälsa  och alla de olika toxiner som jag blivit utsatt för under åren bla. bekämpningsmedel, andra miljögifter och läkemedel hade mitt lymfsystem blivit trögt och saknade ett fungerande flöde. Detta gjorde att kroppen inte kunde inte göra sig av med slaggprodukter, virus, bakterier etc. som inte skulle vara där. Detta orsakade symtom som hjärndimma, led- och muskelvärk, minnessvårigheter, sömnsvårigheter, läckande tarm, överkänslighet (kost) etc. Jag kom också vid den tidpunkten in i "förklimakteriet", perimenopause vilket också påverkade mitt redan tröga lymfsystem. Att jag hade kommit in i "förklimakteriet" perimenopause visste jag inte då, inte förrän jag kom in i klimakteriet och postmenopausen.

Tack vare min kontakt med https://www.utmattningsskolan.se och Lena Holfve (grundare, författare) fick jag mitt liv tillbaka och mer därtill, detta genom Ayurveda och österländsk medicin. Min och många andras berättelser finns att ta del av i boken "Äntligen fri från utmattning". Jag har en spetskompetens inom lymf- och klimakteriehälsa och jag ser fram emot att kunna hjälpa fler till ett bättre och hållbart mående. Jag har erfarenhet och kunskap hur det är att leva med Adhd, Autism, att vara högkänslig, vuxet barn och medberoende. För mig är det viktigt att se helheten, allt hänger ihop, kropp, sinne och själ.

Mina behandlingar är individuella och jag försöker arbeta i "samklang" med kroppen på ett inkännande sätt för att aktivera de parasympatiska nervsystemet dvs. vårt normalläge. Vi utsätts dagligen av för många intryck, negativ stress, dålig kosthållning och psykisk ohälsa. Det är inte ovanligt att vårt sympatiska nervsystem  ständigt är i aktiverat läge med för höga kortisolvärden som följd, även om vi försöker hitta tillbaka till stunder med mindre stress.  Då allt hänger ihop är det viktigt att ha ett helhetssynsätt - kost, fysisk,-  mental-,  själslig- och andlig hälsa. Det påverkar både kropp, själ och sinne, vilka behöver vara i balans för att vara i harmoni. 


För din trygghet.

Medlem i Kroppsteraputernas Yrkesförbund

Behandlingsskade- och Ansvarsförsäkrad 

Certifierad enligt Branschrådet Svensk Massage

Innehar F skatt och är momsregistrerad

All behandling sker under tystnadsplikt. Vid bokning godtar du att jag sparar personuppgifter enligt GDPR. Jag för också en enkel journal för att på bästa sätt kunna behandla dina besvär. Vid ej avbokad tid senast 24 timmar innan debiteras hela kostnaden. Vid no show faktura tillkommer 35 kr i aviavgift.