Tjänster

Lymfmassage 

Lymfmassage är en lugn och avkopplande massage som består av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Detta för att aktivera lymfsystemet. lossa på stagnationer och driva ut det tillsammans med överkottsvätska som lagrats i kroppen, stärka immunförsvaret och främja en bra ämnesomsättning. Det kan vara extra viktig för dig som har fått lymfnoder/knutor bortopererade eller strålats i samband med cancerbehandling. Lymfmassage ges inte under en pågående cytostatikabehandling. 

Tillstånd då lymfmassage lämpar sig mycket väl: fibromyalgi, ödem/svullnad , atros, ärr eller brännskador, bröstopererade/fettsugning, hormonella obalanser/klimakteriet, smärttillstånd, stresstillstånd, hudproblem eller bihåleproblem.

 Klassisk massage

Svensk klassisk massage i förebyggande eller behandlande syfte, där dina spänningar löses upp och cirkulationen ökar, motverkar stress, minskar oro och depression, förebygger och lindrar spänningshuvudvärk. Massage är ett bra komplement till fysisk/mental aktivitet då det bidrar till ökad rörlighet med mindre skador och ökad blodcirkulation i kroppen. Det kan också hjälpa till att stärka ditt immunförsvar. Behandlande massage där fokus läggs på att behandla efter besvär tex. nackspärr, spänningshuvudvärk, piriformissyndrom ("falsk ischias"), hälsporre. Tester och olika tekniker som PNF, PIR, pressur, och triggerpunktsbehandling samt tips på stretch- och tränings övningar ges vid behov.

Gravidmassage

Massage från graviditets vecka 13. Under behandlingen ligger du på sidan på bänken med kuddar som stöd där du behöver. Vi fokuserar på dina problemområden eller om du önskar en avkopplande stund. Barn- och ungdomsmassage 8 - 17 år

Det är viktigt med återhämtning och avkoppling även för barn och ungdomar. Vid massage utsöndras hormonet Oxytocin som är kroppens lugn och ro hormon. Vilket har visat sig ha mycket positiva effekter på kroppens fysiska och psykiska mående. 

För massage på ungdomar så utformas behandlingen i samråd med ungdomens önskemål och behov. Massagen genomförs som lättare, avslappnande eller mer behandlande om muskelspänningar, smärta eller rörelsesvårigheter finns. Medföljande vuxen får gärna sitta med i rummet under behandling om så önskas.