Tjänster

Lymfmassage 

Lymfmassage är en mjuk och avkopplande behandling som är välbefinnande för alla. Massagen stöttar vårt lymfsystem vilket fungerar som kroppens reningsverk. Med olika tekniker bestående av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning lossas kompakt bindväv,  lymfsystemet aktiveras och det ger ett ökat lymfflöde. Vilket gör att stagnationer tillsammans med överskottsvätska drivs ut ur kroppen. Ett bra lymfflöde stärker immunförsvaret och ökar ämnesomsättningen. 

Tecken på ett trögt lymfsystem:

 • Hjärndimma
 • Känner dig tung och svullen
 • Känner dig stel i kroppen
 • Trötthet
 • Nedsatt immunförsvar  - där du ofta drabbas av förkylningar och infektioner
 • Värk eller smärta i kroppen
 • Torr hy med ökad benägenhet till eksem
 • Upplever domningar eller pirrningar i armar och ben
 • Gamnacke (Buffalo hamp)
 • Viss övervikt
 • Märken på huden efter kläder
 • Huvudvärk/yrsel
 • Celluiter

Lymfmassage är även till fördel före och efter en operation.  Det kan vara extra viktig för dig som har fått lymfnoder bortopererade eller strålats i samband med cancerbehandling. Lymfmassage ges inte under en pågående cytostatikabehandling. 

Första besöket inleds med ett samtal där vi pratar om din hälsa och eventuella besvär samt instruktioner i egenvård. Manual, PDF i egenvård ingår och kommer på din mail efter besöket. En stor fördel är att dricka rikligt med vatten innan och efter besöket för att hjälpa till med att få ett ökat flöde.

När du börjar med en lymfmassagebehandling är det bra att starta upp med några täta behandlingar helst 1ggr/v under 3-5 veckor. för att fart på lymfsystemet. Egenvårdsmassage mellan behandlingarna är att föredra. 

Tillstånd då lymfmassage lämpar sig mycket väl: fibromyalgi, ödem/svullnad , atros, ärr eller brännskador, bröstopererade/fettsugning, hormonella obalanser/klimakteriet, smärttillstånd, stresstillstånd, hudproblem eller bihåleproblem.

Läs mer på Lymfsystemet.se
Lymf & Klimakteriehälsa

Lymfyoga


Med hjälp av medveten andning och rörelser aktiverar vi vår inre pump samt stärker den inre korsetten för att få igång lymfcirkulationen och ett ökat flöde.


Lymfpromenad


Lymfpromenad där vi varvar promenaden med rörelseövningar för att stötta vårt lymfsystem och aktivera de parasympatiska nervsystemet.


Föreläsningar /workshops inom Lymf- & klimakteriehälsa


Känner du plötsligt inte igen dig själv eller din kropp.
 För vissa kvinnor börjar könshormonet progesteron sjunka redan vid 35 års ålder och hamnar då i förklimakteriet. Detta påverkar lymfcirkulationen då det blir en hormonell obalans mellan progesteron och östrogen.

Klassiska symtom på hormonell obalans mellan progesteron och östrogen:
 • Vallningar/svettningar
 • Humörsvängningar
 • Deppig, inte känna något är roligt
 • Hjärndimma
 • Koncentrationssvårigheter
 • Oro, stress, ångest
 • Svårigheter med viktnedgång
Men det finns hjälp att få, i mina föreläsningar och workshops får du som privatperson eller arbetsgivare verktygen och kunskapen till en starkare och friskare hälsa genom klimakteriets faser.

 • Hur påverkas lymfsystemet under klimakteriet? 
 •  Vad finns det att göra för att må bättre under klimakteriet?
 • Egenvård i form av: träningsövningar, massage och andningstekniker.

 

Datum för de olika gruppaktiviteterna inom lymf- & klimakteriehälsa läggs ut på de sociala medier. 

Odu som företagare/arbetsgivare eller privatperson vill att jag kommer och föreläser i ämnet lymf- & klimakteriehälsa så hör gärna av dig på mail: info@carinasmassage.se eller mobil 079 3115294 så tar vi det därifrån. 


 Reiki healing plats/distans

Reiki är livsenergi som genomströmmar allt levande. Reiki healing är en holistisk metod där kropp, sinne och själ behandlas samtidigt. Det är en mjuk och lugn behandlingsmetod som ger en avslappnande, lugn och välbefinnande känsla. Reiki lämpar sig mycket bra vid ångest, smärta/värk, fysiska och mentala spänningar, oro och stress.

Reiki healing är den enda healing som är godkänd av Skatteverket som friskvård i Sverige. 

 Att få Reiki healing på distans fungerar lika bra som på plats, det kan i bland tom. vara bättre. Detta då du själv väljer din egna trygga miljö och kan bädda ner dig med kuddar, filt kanske med musik som du gillar och får dig att känna dig avslappnad. 

 Precis innan tidpunkten för sessionen skickar jag ett sms till dig för att på så vis meddela att jag strax börjar sända Reiki till dig. Lägg dig bekvämt och tillrätta för att slappna av och ta emot den helande energin. Under sessionen kan du bland annat uppleva pirr i kroppen, värme/kyla, få upp bilder i ditt inre, bli lugnare. Du kan även komma nära till dina känslor och bli emotionell. Försök att följ med i flowet och tillåt dina känslor. Reiki startar kroppens självläkningsförmåga och fortsätter att flöda i dagar efter sessionen. Om du somnar under överföringen så påverkar det inte överföringen. Försök att vara i lugnet och drick extra mycket vatten under resterande dagen. 

 Skicka gärna sms eller mail till mig efteråt om du vill beskriva din upplevelse och jag kan då också förmedla det jag fick till mig under healingen. (Frivilligt) Mobil 079 3115294 Mail info@carinasmassage.se 

 Klassisk massage

Svensk klassisk massage i förebyggande eller behandlande syfte, där dina spänningar löses upp och cirkulationen ökar, motverkar stress, minskar oro och depression, förebygger och lindrar spänningshuvudvärk. Massage är ett bra komplement till fysisk/mental aktivitet då det bidrar till ökad rörlighet med mindre skador och ökad blodcirkulation i kroppen. Det kan också hjälpa till att stärka ditt immunförsvar.

 Med olika grepp, tekniker och inkänning förebygger och behandlas spänningar, smärta och stramhet i musklerna. När du kommer första gången har vi ett inledande samtal där vi går igenom dina besvär och hälsostatus. För att uppnå bästa resultat är det viktigt för mig att kunna få improvisera och ta hänsyn till den fysiska och mentala dagsformen. Behandlingarna är därför individuella och kan vara olika från gång till gång.

 Barn- och ungdomsmassage mellan 8 - 17 år

 Det är viktigt att även barn och unga får en paus från vardagen med möjlighet till återhämtning och en stunds avslappning. Vid massage utsöndras hormonet Oxytocin som är kroppens lugn och ro hormon. Vilket har visat sig ha mycket positiva effekter på minnet och koncentrationsförmågan. Medföljande vuxen sitter med i rummet under massagen vid de yngre åldrarna., 8 - 12 år. Vid ungdomsmassage från 13 år sitter medföljande vuxen med i rummet om ungdomen önskar.

Massage till dig som är gravid ges från graviditetsvecka 13


Med stöd av kuddar där det behövs ligger du på sidan på britsen. och vi fokuserar på dina problemområden eller om du önskar en avkopplande stund.


Viktigt att tänka på inför en behandling:

Ingen massage ges om du är alkohol/drogpåverkad, ej heller vid förkylning / influensa. Du ska ha varit symtomfri minst två dagar innan massage. Det krävs tillåtelse av läkare om du tar blodförtunnande läkemedel. I dessa fall erbjuds alltid en mjukare massage. Vid graviditet erbjuds massage från vecka 13. Alla cancerformer kräver tillåtelse från läkare. Informera din massör om du har lågt blodtryck eller diabetes eftersom att massage sänker blodtryck och blodsocker. Vid osteoporos (uttalad benskörhet) erbjuds lättare massage. Informera även massören om du har någon form av diskbråck, med eller utan neurologiska symtom.

 Regelbunden massage och rörelse skapar de bästa förutsättningarna för att undvika smärta, stress och spänningar.